Ok..title post memang sangat kritikal...haha.....saje nak berkongsi masak-memasak pada petang semalam....bukannye pandai masak pun, saje nak membiasakan tangan ni di saat-saat mengakhiri zaman bujang nih (ops.....ayat tak tahan..hehe)...ok..jom zass!!!!
Chef:

Cik S (sory takde gambar lain dah...;p)
Assisstant Chef a.k.a Co-chef:
hye..saya encik nazri, tapi boleh panggil saya abg naz..
(hensemkan abah saya?) ^o^
Baiklah,baiklah...apekah menu pada hari kejadian? Lets continue the journey.....
kami ade SUP AYAM:
still boiling....'grrrrr.....nyummy!'
ok..angkat sikit..hee..
Bahan-bahan yang ada dalam sup ini:
ayam dipotong kecil
ubi kentang
tomato dan carrot (kalau sup daging sila jangan letak)
Menu seterusnya kawan-kawan, kita ade ULAM-ULAMAN iaitu pucuk ubi dan terung dicicah dengan SAMBAL BELACAN yang 'hot and spicy'.....urmphh! meleleh........hehe..;p
(bertindak sebagai nutritionist yang baik...makan secara sihat ok! ^o^)
Seterusnya....kita ada OMELETTE CREAMY PRAWN...
nyum nyum...sedap sangat tau....
telur 4 biji
udang 6 ekor dipotong kiub
cili merah
lada sulah
mayonis
Last but not least:
5 comments:
amboi..sodapnyaa...ne yang xsabo nak balik kampung ne...
*diana:
hehe...dekat dah..sabar k...;) nyum2
nyum2..lapornyaaa..hohohoho
sambal belacan! aaaaaaaaarrrr! nak! ):
*Dzul:
aww..u suke ke..hehe...sedap oo...nyummy! ;)
Post a Comment